Quartier am Püzthof

LIVING, URBAN SPACE

This concept offers a new quarter with a part-like atmosphere as a communal space for people from different social backgrounds. It emphasises freedom and individualism. We are building a three-storey residential complex consisting of alternating protruding and recessed storeys. The complex is being realised along Moerser Straße as a public housing project. The inner courtyard was designed with the buildings on the opposite side in mind: it dissolves and restructures the elongated construction.

The second and third row behind Moerser Straße takes up structures rooted in urban development. There will be four three-storey point blocks with recessed storeys that will be financed privately. To emphasise the central axis, the storeys protrude towards Moerser Straße. The storeys facing the inner courtyard are clearly recessed, which has a positive impact on the quality of the inner quarter. The point blocks are arranged in a finger-like pattern. This further improves the inner quarter. Well-proportioned open spaces, some semi-public and some private, offer green vistas.

This concept offers a new quarter with a part-like atmosphere as a communal space for people from different social backgrounds. It emphasises freedom and individualism. We are building a three-storey residential complex consisting of alternating protruding and recessed storeys. The complex is being realised along Moerser Straße as a public housing project. The inner courtyard was designed with the buildings on the opposite side in mind: it dissolves and restructures the elongated construction.
The second and third row behind Moerser Straße takes up structures rooted in urban development. There will be four three-storey point blocks with recessed storeys that will be financed privately. To emphasise the central axis, the storeys protrude towards Moerser Straße. The storeys facing the inner courtyard are clearly recessed, which has a positive impact on the quality of the inner quarter. The point blocks are arranged in a finger-like pattern. This further improves the inner quarter. Well-proportioned open spaces, some semi-public and some private, offer green vistas.

Storey 0

CLIENT
Stadt Meerbusch

 

LOCATION
Meerbusch

 

TYPE OF BUILDING
Residential buildings, daycare centre

STATUS
Planned, 2016

COMPETITION
2016, 2nd prize

VISUALIZATIONS
Schrammen Architekten BDA

CLIENT
Stadt Meerbusch

 

LOCATION
Meerbusch

 

TYPE OF BUILDING
Residential buildings, daycare centre

 

STATUS
Planned, 2016

 

COMPETITION
2016, 2nd prize

 

VISUALIZATIONS
Schrammen Architekten BDA

MORE PROJECTS

Share This